Farmacia Victoria a trecut de grupe la prima participare la Cupa Romaniei


Minifotbalul gorjean a fost reprezentat la Cupa României, de la Bacău, de către echipa Farmacia Victoria Târgu Jiu. Gorjenii au câștigat grupa din care au făcut parte, dar au fost eliminați în prima fază knock-out a competiției.

După Peppy Dolce Vita Târgu Jiu la Campionatul Regional Sud Vest de la Sibiu și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj la Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor de la Piatra Neamț, Farmacia Victoria Târgu Jiu a devenit cea de-a treia echipă, din acest an, care reprezintă Gorjul la o competiție națională, organizată de Federația de Minifotbal din România.

Băieții de la Farmacia Victoria au debutat, în Cupa României de la Bacău, cu o remiză spectaculoasă, 3-3 cu Rimini Bistrița, remiză urmată de victoria gorjenilor la loviturile de la 7 metri. Meciul cu Rimini le-a adus celor de la Farmacia 2 puncte în cont, iar în cel de-al doilea joc, din sesiunea de vineri seara, s-a jucat pentru locul 1 în grupa 28.

Farmacia Victoria a trecut clar de Insidecor Timișoara, scor 4-1 și a terminat grupa pe primul loc, cu 5 puncte.

În prima fază eliminatorie, gorjenii nu au avut șansă la tragerea la sorți și au dat peste un adversar puternic, Atletico Abcoz Galați. Farmacia Victoria a deschis scorul și a condus cu 1-0 la pauză. Cei de la Galați au revenit însă și au preluat conducerea cu 2-1. Băieții lui Claudiu Jianu au avut șansa să ducă meciul la loviturile de la 7 metri, dar au ratat un penalty cu 3 minute înainte de final.

Pentru Farmacia Victoria a fost prima participare la o competiție națională, organizată de Federația de Minifotbal din România.

Rezultate, Farmacia Victoria Târgu Jiu la Cupa României, Bacău:

Grupa 28
3-3 (4-3) cu Rimini Bistrița
4-1 cu Insidecor Timișoara

32-imi
1-2 cu Atletico Abcoz Galați

Lot jucători Farmacia Victoria Târgu Jiu:

Eduard Novabilschi – portar
Claudiu Jianu, Marian Jianu, Horia Șitoianu, Daniel Sorea, Alexandru Mainerici, Luis Scurtu și Dragoș Găvan – jucători
Cătălin Birău și Claudiu Jianu – Staff

Competiția maraton de la Bacău, care a adunat la start 91 de echipe și care a numărat 155 de meciuri de minifotbal, a fost câștigată de FC Boromir Râmnicu Vâlcea, 2-0 în finala cu Colosseum Iași.

Medaliile de bronz le-au revenit celor de la Raal Bistrița, învingători în finala mică împotriva celor de la Sporting Deva. Premiul Fair Play a mers la Continental Timișoara.

FC Boromir Râmnicu Vâlcea și-a asigurat, prin acest succes, participarea la Euro Cup, competiție programată să aibă loc în Italia, la mijlocul lunii septembrie.

Cupa României a fost organizată de Federația de Minifotbal din România, în colaborare cu TNT Club Sport Bacău.

Comentariile nu sunt permise.