IPJ Gorj, intre cele mai bune 16 echipe din tara la nivel de Firme si Institutii


Gorjul a avut o nouă reprezentantă la o competiție națională de minifotbal. Echipa Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, campioana Ligii a doua de la Dolce Vita, a participat, în week-end-ul recent încheiat, la Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor din România. IPJ Gorj s-a clasat între cele mai bune 16 echipe din țară.

IPJ Gorj a câștigat recent titlul în Liga 2 la Dolce Vita. După o luptă de un sezon întreg cu echipa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, polițiștii gorjeni au pus mâna pe coroana de campioni cu 4 puncte avans.

Succesul din minifotbalul gorjean, unul în care în dreptul IPJ Gorj a fost trecută și Cupa de la Liga 2, le-a permis polițiștilor gorjeni să participe la faza națională pe Firme și Instituții. Competiția a fost organizată de Federația de Minifotbal din România, în acest week-end, la Piatra Neamț.

La competiție au luat parte 33 de echipe, împărțite în 11 grupe. IPJ Gorj a câștigat grupa A, după o victorie cu Pepsico Timișoara și o remiză, urmată de victorie la loviturile de la 7 metri, cu Michelin Zalău.

În prima fază eliminatorie, IPJ Gorj a trecut de Vimercati Bacău, scor 5-2. Drumul gorjenilor la turneul final a fost barat în faza optimilor de finală, după un eșec la limită, scor 0-1, cu Valeo Timișoara. Echipa din Banat a încheiat, în final, competiția de la Piatra Neamț pe locul 3.

Pentru echipele din Gorj, aceasta a fost cea de-a treia participare la faza națională a competiției rezervată firmelor și instituțiilor. În urmă cu 2 ani, tot la Piatra Neamț, echipa Profi Târgu Jiu a realizat cea mai mare performanță a unei echipe gorjene la o competiție națională, încheind pe locul 3. Atunci, la Piatra Neamț, a participat și Carrefour Târgu Jiu.

Anul trecut, la Oradea, tot Profi Târgu Jiu a obținut cel mai bun rezultat dintre echipele gorjene, ajungând, la fel ca IPJ Gorj acum, în faza optimilor de finală. La Oradea au mai participat Succes Nic Com Târgu Jiu și Acvila Târgu Jiu.

Competiția din acest an de la Piatra Neamț a fost câștigată de echipa locală, Fenix Play, urmată de Star Assembly Alba, Valeo Timișoara și campioana din 2018, Coriolan Bacău.

Următoarea echipă din Gorj care va participa la o competiție națională de minifotbal este Farmacia Victoria Târgu Jiu, care în perioada 28-30 iunie, se deplasează la Bacău pentru turneul final al Cupei României. La competiția de la Bacău vor lua parte nu mai puțin de 93 de echipe!

Rezultate IPJ Gorj la Piatra Neamț:

Grupa A
4-2 cu Pepsico Timișoara
1-1 cu Michelin Zalău și victorie la 7 metri

16-imi de finală
5-2 cu Vimercati Bacău

Optimi de finală
0-1 cu Valeo Timișoara

Lot IPJ Gorj la Piatra Neamț:
Răzvan Becheru, Cătălin Șomănescu, Nicolae Băloi, Narcis Cocheci, Bogdan Segîrceanu, Mădălin Zgovancu, Daniel Toropu, Daniel Doroghițoiu, Constantin Răuț și Sorin Vâlceanu

Comentariile nu sunt permise.